Welkom

Over de Honours Academy

Ben jij nieuwsgierig, kritisch, academisch geïnteresseerd en heb je vermogen tot zelfreflectie? Ben je gemotiveerd om het uiterste uit jezelf en de studie te halen? Wil je werken aan de opbouw van een interdisciplinair, internationaal netwerk? Dan biedt de Honours Academy onderwijs waar jij al je ambities in kwijt kunt!


Nieuws en agenda

Plezier belangrijker dan winst bij Taalkunde Olympiade

Afgelopen zaterdag 5 februari vond in Leiden de zestiende editie van de Taalkunde Olympiade plaats. Honderdvijfentwintig scholieren uit 4, 5 en 6 VWO namen voor één middag plaats in de collegebanken van het Lipsius (Faculteit Geesteswetenschappen) en kregen vragen voorgeschoteld over onder meer het Orchonschrift en het Ojibwe. De vier leerlingen met de hoogste score mogen naar India voor de Internationale Taalkunde Olympiade, maar voor de scholieren was het vooral belangrijk dat ze een middag mochten puzzelen.      


Creatief schrijven op academisch niveau

In Angelsaksische landen is creatief schrijven al sinds jaar en dag onderdeel van het academisch curriculum. Met de introductie van ‘Creative writing’ als Honours Class, is het in Leiden begonnen aan een academische opmars. Pauline Slot, auteur en Leids alumna, geeft de Class. En een cursus bij het LAK.