‘Een feest om naar te luisteren!’

“Het was geweldig! Elk van de muzikanten en zangeressen gaf een onvergetelijke, unieke voorstelling op topniveau en de kunstexpositie was een mooie toevoeging die heel goed bij het concert aansloot”, zo vat Destiny Gibbes het Honours Concert samen.

Honours Concert 2015

Het jaarlijks terugkerende Honours Concert  was op 19 maart met zo’n 150 bezoekers een groot succes. Het concert in het Scheltema Complex liet de creativiteit en muzikaliteit van honoursstudenten zien. Naast de muzikale optredens was er dit jaar voor het eerst ook een tentoonstelling van kunstwerken, foto’s en gedichten van een vijftal honoursstudentes, waaronder het stilleven ‘Death in Glory’ van Gibbes. Honourscoördinator Emmy Heijmans heeft erg genoten van het Honours Concert. “Ik was enorm onder de indruk van het muzikale en creatieve talent van de studenten”, zegt zij. Dit beaamt ook dr. Jan Sleutels, docent aan de faculteit Geesteswetenschappen. "Je treft elkaar in een andere omgeving en in heel een andere context. Dat schept een vorm van gemeenschappelijkheid die een ongelooflijk waardevolle aanvulling is op het puur academische programma ... Stom dat ik niet eerder naar de Honoursconcerten ben gegaan!"

Esther van Haren & Marijn Wouters. Foto: André van Haasteren

Esther van Haren & Marijn Wouters. Foto: André van Haasteren

Van Rachmaninoff tot Jazz

Niet alleen de vorm van het concert was divers dit jaar. Ook de muziekstijlen liepen sterk uiteen en lieten zien hoe divers de smaken van de Honours studenten zijn. In het programma boekje staan Twisted van Annie Ross  en Opus 34 van Rachmaninoff gebroederlijk naast elkaar, net zoals studenten van de Universiteit Leiden en de TU Delft in zaal gezellig door elkaar zaten. Het concert wordt namelijk door deze universiteiten samen georganiseerd. Honoursstudent Esther van Haren deed voor de derde keer mee en  bracht samen met Marijn Wouters, inmiddels alumnus van de TU Delft, twee nummers van de musical Once ten gehore. Ze leerden elkaar kennen bij de tweede editie van het concert toen ze samen in de organisatie zaten en inmiddels treden ze geregeld samen op. “Ik heb erg genoten van de avond”, aldus Esther. “Iedereen was zo goed, echt een feest om naar te luisteren! Ik hoop dat de expositie in de toekomst ook blijft terugkeren”.

Talentvolle studenten en scholieren komen samen

Tijdens het concert waren niet alleen studenten, maar ook scholieren van het pre-university college van de partij. Een zeer indrukwekkend optreden was de vertolking van Clair de Lune door de 16-jarige pre-student Lisanne Overduin. Ondanks haar jonge jaren liet zij het publiek mee zwijmelen op de romantische melodieën van Debussy.

Lisanne Overduin. Foto: André van Haasteren

Lisanne Overduin. Foto: André van Haasteren

Destiny Gibbes raadt iedereen aan om een keer mee te doen en Pre-studenten Karen van der Werf en Marije Deul kijken al uit naar de volgende editie. “Het was heel gaaf om naast Pre-University leerlingen, nu eens met andere Honoursstudenten in contact te komen. We hebben genoten van het talent – en de pizza vooraf – en spelen graag volgend jaar weer mee!”

Volgend jaar zal het concert in Delft plaatsvinden.

Foto: André van Haasteren

Foto: André van Haasteren

Laatst Gewijzigd: 29-05-2015