Nieuws en agenda

Virtuele collegezaal voor zomercursus met Amerikanen

Ter voorbereiding op de Summer School Law, Power and Inequality in juni volgden twintig studenten van de University of Maryland (VS) en de Universiteit Leiden de afgelopen drie weken gezamenlijk college in een virtueel lokaal. Het enige verschil met een ‘echt’ college was dat iedereen thuis achter een computer zat. Toch konden ze elkaar zo alvast wat beter leren kennen en is er in juni al gedeelde kennis wanneer het Leidse college van start gaat.


Introductie Design Thinking: creativiteit in het onderwijs

Ben jij (honours)docent aan de Universiteit Leiden? En wil jij jouw lessen leuker maken? Grijp je kans, leer de Design Thinking method toe te passen in het onderwijs! Op vrijdag 16 juni organiseert de Honours Academy de interactieve workshop Introductie Design Thinking in de Oude Sterrewacht in Leiden.


Honoursstudente wint Next Generation Women Leaders Award

De Leidse Honoursstudente Imane el Morabit is een van de winnaressen van de Next Generation Women Leaders Award 2017 van het consultancybureau McKinsey & Company . Bij deze benoeming hoort een geldbedrag van 2000 euro, een persoonlijke coach en toegang tot besloten bijeenkomsten van het bedrijf. “Ik had niks te verliezen, dus ik heb vooral genoten van mijn eerste ervaringen met consultancy.''


Studenten uit comfortzone voor gevoelig debat

Controversiële 'hot topics' van de Middeleeuwen tot gisteren. Daarover gaat de Honours class Controversial Drama: Sex, Politics and the Law in Popular Culture. In negen colleges worden studenten uitgedaagd om uit hun comfortzone te treden en op die manier te leren hoe je lastige onderwerpen bespreekbaar maakt. Deze week het eerste college over de vluchtelingencrisis en journalistiek .


‘Naast gezelligheid willen studenten ook diepgang’

Een bezoek aan een ambassade, een stedentrip en een bedrijvendiner. Het is maar een greep uit de activiteiten die de Leiden Honours Community organiseert om Honoursstudenten ook buiten de collegezalen met elkaar in contact te brengen. Vladimir Hazeleger (voorzitter LHC): ‘Die studenten komen uit alle richtingen en dat levert innovatieve inzichten op.’


Save the date: vrijdag 2 juni zomerborrel

Kom op vrijdag 2 juni naar de Honours Academy Zomerborrel van 17.30-19.30 uur op de Oude Sterrewacht! Strijk neer in onze pop-up proeftuin om bij te praten met studenten, alumni, docenten, medewerkers of één van onze partnerorganisaties. 


Humans of Honours: Louise Verboeket

Louise Verboeket (23, onderwijs- en onderzoeksmedewerker bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van Universiteit Maastricht). ‘Bij de Honours Academy kun je het verschil maken.’


'Mijn interfacultaire contacten ga ik zeker missen'

Ze stond aan de wieg van de Honours Academy en heeft honoursonderwijs binnen de Universiteit Leiden zien groeien. Binnenkort neemt Chris de Kruif na vijf jaar afscheid van de Honours Academy. “Als onderwijsdirecteur had ik contacten met alle faculteiten, die collega's ga ik zeker missen.”


Muzikale studenten verrassen op gevarieerd Honours concert

Dinsdagavond 7 februari nam een groep muzikale studenten plaats in café Scheltema in Leiden, tegenover een goed gevulde zaal. Van musicals, via wat stukken klassiek naar een swingend einde: er was voor iedereen wat wils. De rode draad vormenden de honoursstudenten, die naast hun studie, ook een passie hebben voor muziek.


Studenten vernieuwen onderwijs met Virtual Reality

Op 31 januari hebben studenten van de Honours Class 'Learning through Virtual Reality' hun toepassingen op het gebied van onderwijsvernieuwing gepresenteerd. Aan de hand van zowel technische als filosofische lessen over Virtual Reality (VR), werden zeer diverse toepassingen ontwikkeld: het leren van autotheorie, de geschiedenis van de dierenwereld en het leren van een nieuwe taal. Enkele toepassingen zullen de komende tijd worden getest in het onderwijs en verder worden ontwikkeld.


Honours als proeftuin: hoe het honoursonderwijs als experimenteerruimte kan dienen

Op woensdag 2 november 2016 vond op initiatief van de Universiteit Leiden en de Rijksuniversiteit Groningen een expertmeeting over ‘het honours als proeftuin’ plaats. Coördinatoren, beleidsmedewerkers en docenten die werkzaam zijn in het honoursonderwijs van verschillende hbo en wo instellingen kwamen bijeen bij de Honours Academy van de Leidse universiteit om onderling contact te stimuleren, kennis en ervaring uit te wisselen en na te denken over honoursonderwijs als proeftuin.


Humans of Honours: Hine van Os

In 'Humans of Honours' staat telkens een medewerker, student of alumnus van de Honours Academy centraal. Deze keer: honoursstudent Hine van Os (24). Hine loopt coschappen. 'Arts lijkt me een prachtig beroep, maar voorlopig wil ik me meer richten op onderzoek.'