Introductie Design Thinking: creativiteit in het onderwijs

Ben jij (honours)docent aan de Universiteit Leiden? En wil jij jouw lessen leuker maken? Grijp je kans, leer de Design Thinking method toe te passen in het onderwijs! Op vrijdag 16 juni organiseert de Honours Academy de interactieve workshop Introductie Design Thinking in de Oude Sterrewacht in Leiden.

Creativiteit

Design Thinking is ontwikkeld op Stanford University met als doel om studenten creatiever te laten denken. Dit vraagt om inlevingsvermogen, analytisch denken, creativiteit, flexibiliteit, actie en omgaan met feedback. Design Thinking is een procesmatige methode met een aantal concrete stappen die studenten doorlopen.


Workshop

De Honours Academy organiseert voor docenten van de Universiteit Leiden een drie uur durende interactieve workshop 'introductie Design Thinking'. Voorkennis over de methode is niet nodig voor deelname.

Je maakt kennis met Design Thinking aan de hand van je eigen onderwijspraktijk. Je neemt een onderwerp of casus mee zodat je je college of lesonderwerp tijdens de bijeenkomst meteen kunt ontwikkelen Aan de hand van deze opdracht bespreekt workshopleider Lineke van Tricht de achtergrond, de werkwijze en de mogelijkheden van Design Thinking voor het innoveren van jouw onderwijs.

Workshopleider Lineke van Tricht is gefascineerd door talent. Ze begeleidt jongeren, biedt verrijkingsprojecten, verzorgt docententrainingen en geeft advies aan scholen/schoolbesturen om talenten van jonge mensen te vinden en verder te ontwikkelen. Ze is projectleider van De Leidse Aanpak voor Talentontwikkeling, een samenwerking van bijna 50 partners die tot doel heeft de talenten van 0-24-jarigen te vinden en te ontwikkelen.

Praktische informatie

Datum: Vrijdag 16 juni 2017
Tijd: 9.30 - 12.30 uur met aansluitend lunch
Inloop vanaf 9.00 uur
Locatie: Honours Academy, Oude Sterrewacht, Sterrenwachtlaan 11
Aanmelden: pre@ha.leidenuniv.nl

 

Laatst Gewijzigd: 25-04-2017