Welkom

Het Honours College

Ben jij op zoek naar een extra uitdaging en wil je het maximale uit je studie halen? Dat kan met het Honours College van de Universiteit Leiden. Het Honours College is een extracurriculair programma speciaal voor bachelorstudenten die meer willen én kunnen. Zo kunnen jouw talenten optimaal tot ontwikkeling komen!  


Mededelingen

Studentenenquête aanleiding tot vernieuwen Honours Classes

Tussen 21 augustus en 6 september kunnen studenten zich aanmelden voor de Honours Classes van het aankomende semester. Jaarlijks worden de Honours Classes geëvalueerd, waarbij de mening van studenten een belangrijke rol speelt. Dit jaar waren de resultaten van de studentenenquête aanleiding om de Honours Classes verder te ontwikkelen.


Nieuwe Honoursclass The Sounding City

Na de zomervakantie start in Semester I de Honoursclass The Sounding City. Deze nieuw ontwikkelde Honoursclass wordt gegeven door prof. dr. Marcel Cobussen en E.F. van der Heide MMA. Eén van hun hoofddoelstellingen voor deze cursus is om "bewustwording te ontwikkelen van de rol/ het creëren van geluid, geluidontwerp en geluidskunst in openbare ruimtes".


Het veelzijdige sterfproces in ‘Death and Dying’

In de summer school Death and Dying, die in samenwerking met het Leids Universiteits Fonds is georganiseerd, is de dood vanuit verschillende perspectieven bekeken. Daarbij kwamen zowel het sterfproces als de periode na de dood aan bod, en speelden geneeskunde, filosofie en recht een belangrijke rol. Gedurende de week bezochten de studenten daarnaast ook een verpleeghuis en een hospice, waardoor de ze een veelzijdige kijk op de dood hebben ontwikkeld.