Welkom

Het Honours College

Ben jij op zoek naar een extra uitdaging en wil je het maximale uit je studie halen? Dat kan met het Honours College van de Universiteit Leiden. Het Honours College is een extracurriculair programma speciaal voor bachelorstudenten die meer willen én kunnen. Zo kunnen jouw talenten optimaal tot ontwikkeling komen!  


Mededelingen

Nieuwe Honoursclass The Sounding City

Na de zomervakantie start in Semester I de Honoursclass The Sounding City. Deze nieuw ontwikkelde Honoursclass wordt gegeven door prof. dr. Marcel Cobussen en E.F. van der Heide MMA. Eén van hun hoofddoelstellingen voor deze cursus is om "bewustwording te ontwikkelen van de rol/ het creëren van geluid, geluidontwerp en geluidskunst in openbare ruimtes".


Het veelzijdige sterfproces in ‘Death and Dying’

In de summer school Death and Dying, die in samenwerking met het Leids Universiteits Fonds is georganiseerd, is de dood vanuit verschillende perspectieven bekeken. Daarbij kwamen zowel het sterfproces als de periode na de dood aan bod, en speelden geneeskunde, filosofie en recht een belangrijke rol. Gedurende de week bezochten de studenten daarnaast ook een verpleeghuis en een hospice, waardoor de ze een veelzijdige kijk op de dood hebben ontwikkeld.


Studenten presenteren oplossingen aan gemeente en politie

Negen honoursstudenten presenteerden vrijdag 16 juni hun maatschappelijke plannen aan hun opdrachtgevers: de Gemeente en politie Leiden. In de Honoursclass Leren door Doen leerden ze hoe je van probleem tot oplossing komt en op welke manier je dat vervolgens kunt presenteren. Meerdere ideeën krijgen een vervolg in de praktijk en dus was de samenwerking volgens zowel de studenten als de gemeente en de politie geslaagd.