Facultaire trajecten

Na het eerste semester van je eerste jaar kun je je aanmelden voor de 'oriëntatiefase' van een van de zeven facultaire HC-trajecten. Deze programma's lopen tot en met het derde jaar van je bachelor.

Je kunt kiezen voor een traject dichtbij je eigen studie, maar het kan ook interessant en inspirerend zijn om juist een traject in een heel andere richting te volgen, bijvoorbeeld bij een andere faculteit. Deze trajecten zijn toegankelijk voor studenten vanuit alle opleidingen: HC Crossing the Borders in World Archaeology, HC Tackling Global Challenges, HC Humanities Lab, HC Wetenschap en Samenleving, HC Bèta and Life Science (voor studenten W&N en Biomedische Wetenschappen en voor Bèta-georiënteerde studenten Archeologie, Psychologie en Geneeskunde).  


Hieronder vind je een overzicht van alle facultaire trajecten:


HC Tackling Global Challenges

Het honourstraject Tackling Global Challenges is een Engelstalig traject dat in Den Haag, in de buurt van de politieke praktijk, plaatsvindt. Bij het programma Tackling Global Challenges word je bewust gemaakt van de interactie tussen wetenschap en de wereld van de consultant/beleidsadviseur en politiek. Hoe kunnen we gebruikmaken van de kennis uit de wetenschap om maatschappelijke problemen op te lossen? En hoe benutten we beleidsprocessen optimaal om de wereld beter te maken?


HC Humanities Lab

Geesteswetenschappen is alles wat wij als mensen met elkaar doen: de taal die we spreken, de verhalen die we elkaar vertellen, de muziek die we maken en beluisteren, en de kunst waarvan we genieten.


HC Sociale Wetenschappen

In het honourstraject Wetenschap en Samenleving ontdek je wat sociaalwetenschappelijk onderzoek voor de samenleving kan betekenen. Hoe komt sociaalwetenschappelijke kennis tot stand? Hoe worden nieuwe wetenschappelijke inzichten praktisch vertaald?


HC Bèta en Life Science

Studenten wordt een interdisciplinair science-programma aangeboden, waarin zij zich zowel inhoudelijk als persoonlijk verder kunnen ontwikkelen dan in het reguliere programma van hun opleiding.


HC Geneeskunde

Bij het Honours College Geneeskunde maak je kennis met het (klinisch) wetenschappelijk onderzoek binnen het LUMC. De meest creatieve studenten Geneeskunde met affiniteit voor onderzoek kunnen goed begeleid deelnemen aan een onderzoeksprogramma.


HC Law

Het HC Law kenmerkt zich door keuzevrijheid binnen een gevarieerd vakkenaanbod. De vakken vormen een verdieping of een verbreding ten opzichte van de reguliere vakken van je opleiding.