Over het Honours College

Wil jij de kans krijgen om je disciplinair te verdiepen, en ook interdisciplinair te verbreden naast de studie (= extracurriculair). Dan is het Honours College iets voor jou. Dit programma is bedoeld voor studenten die meer willen en kunnen.

Door middel van kleinschalig onderwijs en goede begeleiding ontdek je je talenten en krijg je de kans om het beste uit jezelf te halen. Daarmee verdien je extra studiepunten en als je het Honours College afrondt, krijg je een certificaat. Het programma begint in de tweede helft van het eerste jaar met een oriënterend vak en duurt tot het einde van de bachelor.

Welke weg kies jij?

Het Honours College kent drie subprogramma’s waaruit je kunt kiezen. Deze zijn:

  • Facultair traject: Elke faculteit biedt een honourstraject aan met extra onderwijs en onderzoek.

  • Individueel traject: Je stelt in overleg met je faculteit je eigen onderwijs- of onderzoekstraject samen.

  • Dubbele Bachelor+: Je doet twee bachelorstudies en wil ook het Honours College volgen.


Aanmelding en selectie

Kijk of het Honours College bij jou past en meld je aan! Het Honours College is voor studenten die ‘meer willen en kunnen’. Herken jij jezelf in deze kenmerken? Dan zou het HC iets voor jou kunnen zijn! Maar er zijn wel wat vereisten.


Voorlichting Honours College

Ben jij geïnteresseerd in het Honours College en wil je meer informatie over de verschillende trajecten? Kom dan naar de facultaire voorlichtingsbijeenkomsten die gedurende het jaar plaatsvinden. In de zomer zijn wij aanwezig op de informatiemarkt van de Elcidweek, HOP week en OWL. In het najaar zijn wij met een stand aanwezig op de Open Dag van de Universiteit Leiden. Op 6 december zal er op de Oude Sterrewacht een Honours College Fair worden georganiseerd.


Honourscertificaat

Als je het honourstraject succesvol afrondt en nominaal loopt met je reguliere studie ontvang je een honourscertificaat!