Dubbele Bachelor+

Volg je twee bacheloropleidingen of overweeg je een tweede opleiding erbij te doen, en wil je deelnemen aan het Honours College? Word dan een Dubbele Bachelor+ student!

Het Honours College biedt jou als dubbelstudent een aangepast honoursprogramma aan. Hierbij heb je naast je reguliere studies de mogelijkheid toe te treden tot het Honours College en Honours Classes te volgen.

Honours Class

Om mee te doen aan de Dubbele Bachelor+ vragen we je minstens één Honours Class van 5 EC te volgen. De Honours Classes bieden jou de mogelijkheid om interdisciplinaire wetenschappelijke en sociale problematiek te bestuderen. Ook excursies en andere evenementen kunnen daar een onderdeel van zijn. Wanneer je nog meer verdieping en verbreding in de wetenschap zoekt, kun je ook deelnemen aan meerdere Honours Classes.

Toelatingseisen

Je kunt je aanmelden tot het einde van je tweede studiejaar (geteld vanaf je eerste studie). Deelname aan de Dubbele Bachelor+ kan wanneer je aan de volgende eisen voldoet:

  • je volgt twee bacheloropleidingen aan een Nederlandse universiteit, waarvan in ieder geval één aan de Universiteit Leiden;

  • je haalt goede studieresultaten en zoekt extra uitdaging tijdens het studeren;

  • je hebt een nominale studievoortgang voor beide bacheloropleidingen.

Wanneer je kiest voor de Dubbele Bachelor+, verwachten we dat je een studieplan opstelt. In jouw studieplan moet je o.a. aangeven hoe je jouw twee studies roostertechnisch wilt inplannen, hoe je de haalbaarheid van het nominaal afstuderen ziet en wanneer je een Honours Class denkt  te willen volgen. Jouw facultaire Honours College coördinator kan je hierbij helpen.

Bekijk 'Aanmeldingsprocedure DuBa+' voor meer informatie over de aanmeldingsprocedure voordat je je inschrijft.

Aanmelden

Aanmelden voor dit traject kan tot uiterlijk tot het einde van je tweedestudiejaar (geteld vanaf je eerste studie). Studenten van alle Leidse bacheloropleidingen kunnen zich aanmelden. Je meldt je aan middels dit formulier voor het traject. 

Honourscertificaat

Wil je in aanmerking komen voor het verkrijgen van een honourscertificaat dan moet je aan de volgende punten voldoen:

  • minimaal 210 unieke studiepunten behalen binnen 3 jaar of minimaal 270 unieke studiepunten behalen binnen 4 jaar;

  • beide bachelordiploma’s binnen 4 jaar halen met elk een 7 gemiddeld;

  • een Honours Class van minimaal 5 EC afronden.

     

Contact

Voor meer informatie over de Dubbele Bachelor+ kun je contact opnemen via:
e. dubaplus@ha.leidenuniv.nl
t. 071 527 6441

Lees meer over 'Honours Classes' of neem contact op:
e. classes@ha.leidenuniv.nl
t. 071 527 6441

Laatst Gewijzigd: 14-12-2016