Aanmelding en Selectie Leiden Leadership Programme

Je kunt je inschrijven voor het Leiden Leadership Programme als je een masteropleiding volgt of gaat volgen aan de Universiteit Leiden of de TU Delft. Het Leiden Leadership Programme heeft één startmoment, september 2017. Het is niet mogelijk om in februari in het programma in te stromen. 

De deadline voor het aanmelden is 29 mei 2017.
Je kunt je vanaf nu aanmelden.

Selectiecriteria

Voor het Leiden Leadership Programme zoeken we een groep studenten met diverse achtergronden en interesses die zich in het volgende herkennen:

 • Motivatie en ruimte om naast de masteropleiding een intensief extra traject te volgen

 • Ambitie en motivatie om je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen in de praktijk

 • Belangstelling om over de grenzen van je eigen discipline te kijken en met studenten uit andere vakgebieden samen te werken en je hebt maatschappelijke belangstelling

 • Je wilt excelleren in een uitdagende praktijkomgeving

 • Bereidheid tot kritische reflectie op je eigen ontwikkeling

 • Goede studieprestaties in de bacheloropleiding of een verklaring waarom deze ontbreken


Aanmelden en Deadlines

Je meldt je aan voor het Leiden Leadership Programme door het online inschrijfformulier in te vullen en een aantal bijlagen aan te leveren. Je kan bij dit inschrijfformulier ook de benodigde bijlagen uploaden:

 • Motivatiebrief geschreven volgens het format in de motivatiebrief pdf.
  (als de pdf niet opent in je internet browser, raden we aan om het document als pdf op je computer op te slaan. Motivatiebrieven in een ander format worden niet geaccepteerd. Als je het format niet kunt openen, zorg er dan voor dat je de vragen uit de motivatiebrief beantwoordt en uploadt).

 • Uitvoerig Curriculum Vitae, inclusief extra activiteiten, van maximaal 2 A4.

 • Afschrift (gecertificeerde kopie) van studieresultaten uit bacheloropleiding (en evt. eerste jaar masteropleiding). Lukt het niet meer om op tijd een gecertificeerde kopie van je cijfers beschikbaar te hebben? Voeg dan even een screenshot of iets dergelijks toe van je resultaten en geef onder 'opmerkingen' in het formulier aan dat de gecertificeerde versie later volgt.


Als je de bijlagen niet allemaal digitaal hebt, stuur deze bijlagen dan in tweevoud naar:
Honours Academy
Postbus 331 
Sterrewacht
Sterrewachtlaan 11
2311 GP Leiden

Deadline: 
Uiterlijk maandag 29 mei 2017 moet het inschrijfformulier mét alle bijlagen bij de Honours Academy aanwezig zijn.

Selectie

Op basis van je schriftelijke aanmelding kun je uitgenodigd worden voor de volgende fase van de selectie. Deze bestaat uit een kort selectiegesprek en een groepsopdracht en zal een dagdeel beslaan. Deze onderdelen zijn erop gericht om te beoordelen hoe jij in de groep van 'Leadership-studenten' past. Het in een team werken aan de praktijkopdracht is immers een belangrijk onderdeel van het programma. De selectiedagen zullen 19, 20 en 21 juni plaatsvinden.
Wanneer je ook deze fase succesvol doorkomt, zul je officieel worden toegelaten tot het Leiden Leadership Programme.

Iedereen die zich aanmeldt ontvangt uiterlijk 16 juni informatie over de toelating tot en indeling van de selectiedagen.

Selectie/Toelatingscommissie

Jaarlijks stelt de Dean van de Honours Academy de selectie/toelatingscommissie in. Deze commissie bestaat minimaal uit een lid van de wetenschappelijke staf betrokken bij het LLP, de onderwijscoördinator LLP en een lid van de wetenschappelijke staf van de faculteiten. De commissie adviseert de Dean omtrent de toe te laten kandidaten.

Toelating

Uiterlijk half juli 2017 krijg je bericht of je bent toegelaten tot het Leiden Leadership Programme. We zullen je dan ook informeren over de datum van de introductiebijeenkomst in september 2017 en de roostering van het programma (voor zover dan bekend).

Meer weten?

Bekijk de algemene informatie over het LLP of lees meer informatie over de invulling van het programma. Je kunt ook zien wat studenten er zelf over zeggen.

Vragen?
Misschien wordt je vraag wel beantwoord onder veelgestelde vragen. Als je nog iets anders wil weten over het programma of de selectieprocedure, stuur ons dan gerust een mailtje of bel naar 071-5271999.

Laatst Gewijzigd: 26-05-2017