Ervaringen van LLP-studenten

 

Robin Nieuwenkamp, masterstudent Archeologie

“Ik had voor het programma niet verwacht dat ik ook zoveel zou leren over de praktische kant van leiderschap. In de trainingen leer je heel anders dan bij een gemiddeld hoorcollege: je wordt uitgedaagd om te experimenteren met verschillende technieken. In het begin voelde dit nog wat onwennig, maar tijdens de praktijkopdracht heb ik hier veel baat bij gehad. Ons eindproduct is zo goed ontvangen door het bedrijf dat ons inmiddels een vervolgopdracht is aangeboden.”


Marianne Benning, masterstudent Biologie

“Tijdens de colleges en trainingen discussieerde ik met studenten van verschillende studies. Dat mensen van mijn leeftijd door hun interesses en expertises zo’n andere kijk op de wereld zouden hebben, had ik niet gedacht! Als bioloog keek ik vaak onbewust door een ‘bètabril’. Door LLP'ers van bijvoorbeeld psychologie werd ik uitgedaagd om anders te denken. En andersom kon ik hen weer uitdagen. Een fantastische wisselwerking die regelmatig leidde tot goede discussies of de slappe lach!”


Freek Hoekstra, masterstudent Molecular Science & Technology

"Het LLP is voor mij verdiepen en verbreden. Je leert jezelf beter kennen en het gedrag van de mensen om je heen begrijpen. Het leverde mij veel nieuwe inzichten op om meteen binnen de praktijkopdracht te kunnen toepassen wat je leert. Samen werken binnen een team waarin iedereen echt anders is, is fantastisch. Jouw wereld? Die maak jij! De mensen om je heen begrijpen, draagt daar onwijs veel aan bij.”


Myrthe de Jong, masterstudent Geneeskunde

“Het is heel leuk om meteen tijdens het introductieassessment al geconfronteerd te worden met de praktijk van leidinggeven. Het zet je aan het denken. Ik vind de inhoud van het programma interessant en het is leuk om zoveel gemotiveerde medestudenten te leren kennen.

Bij de vaardigheidstrainingen wordt het denken over leiderschap aangewakkerd. Je leert ontzettend veel over vaardigheden die, naar mijn mening, elke goede leider zou moeten beheersen. Beetje bij beetje leer je zo ook veel over jezelf en krijg je handvatten aangereikt om jouw eigen leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.”


Fabian Ouwehand, masterstudent Bestuurskunde

“De praktijkopdracht is pittig en de organisatie vraagt echt iets van je. Ze verwachten uitstekende studenten en zijn ook niet bang dat niveau van je te eisen. Om zo binnengehaald te worden is leuk, tot je beseft dat de opdracht leidt tot een eindresultaat en dat de leiding van de organisatie hier hun kritische blik op zal werpen. Dan merk je eigenlijk hoe motiverend dat is, een inkijkje krijgen in een grote organisatie en daar nog iets kunnen betekenen ook.”


Larissa Kalle, masterstudent Ruslandkunde

“Het eerste wat mij bij het LLP werd verteld, was dat ik er zelf achter mocht gaan komen wat leiderschap voor mij betekent.
Het programma biedt hier een breed scala aan instrumenten voor. Behalve de trainingen die je ondersteuning bieden bij je persoonlijke ontwikkeling, geven ook de seminars gedurende het jaar voldoende stof tot denken. De sprekers lopen uiteen van hoogleraren, tot mensen uit de politiek en directeuren bij internationale bedrijven. Het leuke is dat ook naar voren komt dat deze mensen ook met obstakels hebben gekampt en niet gelijk vanaf het begin wisten wat ze moesten gaan doen. Ze bieden daarnaast allemaal een ander perspectief op leiderschap, dus je ziet verschillende stijlen waar je je wel of niet aan op kunt halen.”


Praktijkopdrachten

Ben je benieuwd hoe een praktijkopdracht eruit kan zien? Hieronder vind je een aantal interviews met studenten van afgelopen jaren over hun opdracht:

 


Meer weten?

Ga terug naar de homepage, lees de algemene informatie of kijk naar op de opbouw van het studieprogramma. Je kunt ook direct naar de informatie over de selectieprocedure.

Heb je nog een andere vraag? Stuur ons gerust een mailtje of bel naar 071- 5276594.

Laatst Gewijzigd: 12-10-2017