Tijd voor de zeventiende Taalkunde Olympiade!

De Taalkunde Olympiade zal dit jaar worden gehouden op zaterdag 28 januari 2017. De Universiteit Leiden organiseert hierbij de zeventiende editie van dit jaarlijks terugkerend succes.

Zit jij in 4, 5 of 6 vwo en heb je interesse in taal én logica? Dan is de Taalkunde Olympiade wellicht iets voor jou! De opgaven zullen een breed scala aan  oude en moderne talen behandelen, en daarbij zullen er ook verschillende schriftsoorten aan bod komen. Wees niet gevreesd! Kennis van deze talen is niet nodig om de opgaven goed te kunnen maken. Als jij het leuk vindt om met taal te spelen en je bent tevens een liefhebber van logica, dan is de Taalkunde Olympiade zeker wat voor jou. De deelnemers maken kans op mooie prijzen en de vier beste finalisten zullen uiteindelijk door gaan naar de Internationale Taalkunde Olympiade.

De verschillende opgaven worden gemaakt door studenten en docenten van taalwetenschap en andere taal- en cultuurstudies. De vragen kunnen dus gaan over alle denkbare talen en schriften. Denk hierbij aan het spijkerschrift of misschien een creoolse taal zoals het Tok Pisin, maar dit kan ook gewoon Nederlands zijn. Als je niet bang bent om te puzzelen met verschillende talen en de wiskunde achter zo’n taal te ontdekken, dan mag je de Taalkunde Olympiade zeker niet missen!


Aanmelden

Aanmeldingen voor 2017 zijn helaas gesloten! Iedereen die zich heeft ingeschreven ontvangt op 1 december de opgaven hiervoor, het antwoordformulier moet vóór 6 december worden terug gemaild. Uiterlijk na de kerstvakantie hoor je of je inderdaad mee mag doen met de olympiade op 28 januari.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met de organisatie van de Taalkunde Olympiade.

Laatst Gewijzigd: 01-12-2016