Tijd voor de achttiende Taalkunde Olympiade!

De Taalkunde Olympiade zal dit jaar worden gehouden op zaterdag 27 januari 2018. De Universiteit Leiden organiseert hierbij de achttiende editie van dit jaarlijks terugkerend succes.

Zit jij in 4, 5 of 6 vwo en heb je interesse in taal én logica? Dan is de Taalkunde Olympiade wellicht iets voor jou! De opgaven zullen een breed scala aan oude en moderne talen behandelen, en daarbij zullen er ook verschillende schriftsoorten aan bod komen. Wees niet gevreesd! Kennis van deze talen is niet nodig om de opgaven goed te kunnen maken. Als jij het leuk vindt om met taal te spelen en je bent tevens een liefhebber van logica, dan is de Taalkunde Olympiade zeker wat voor jou. De deelnemers maken kans op mooie prijzen en de vier beste finalisten zullen uiteindelijk door gaan naar de Internationale Taalkunde Olympiade. Deze zal aankomende zomer plaatsvinden in Praag, Tsjechië.

De verschillende opgaven worden gemaakt door studenten en docenten van taalwetenschap en andere taal- en cultuurstudies. De vragen kunnen dus gaan over alle denkbare talen en schriften. Denk hierbij aan het spijkerschrift of misschien een creoolse taal zoals het Tok Pisin, maar dit kan ook gewoon Nederlands zijn. Als je niet bang bent om te puzzelen met verschillende talen en de wiskunde achter zo’n taal te ontdekken, dan mag je de Taalkunde Olympiade zeker niet missen!


Aanmelden

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor de Taalkunde Olympiade 2018! Hier vind je het aanmeldformulier. Je kunt je aanmelden t/m 30 november. Iedereen die zich heeft ingeschreven ontvangt op 1 december de opgaven van de voorronde, en het antwoordformulier moet vóór 7 december worden ingevuld. Uiterlijk na de kerstvakantie hoor je of je inderdaad mee mag doen met de olympiade op 27 januari.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met de organisatie van de Taalkunde Olympiade.

Laatst Gewijzigd: 24-08-2017