Pim Spelier wint Taalkunde Olympiade 2016

Afgelopen zaterdag 5 maart was de prijsuitreiking van de Taalkunde Olympiade 2016. De eerste prijs is gegaan naar Pim Spelier van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet.  

Foto Jan Spelier

Foto Jan Spelier

Na een voorronde met ruim 250 deelnemers werden de beste 124 leerlingen geselecteerd en uitgenodigd voor de Taalkunde Olympiade op 6 februari te Leiden. Afgelopen zaterdag was de dag om bekend te maken wie uiteindelijk gewonnen had en welke vier beste deelnemers door mogen naar de Internationale Taalkunde Olympiade die dit jaar gehouden zal worden in Mysore, India.

Er waren ruim honderd aanwezigen op deze feestelijke prijsuitreiking, aansluitend aan de Open Dag van de Universiteit Leiden. Naast docent dr. Tijmen Pronk van de opleiding Taalwetenschap waren de studenten taalwetenschap die de opgaven voor de olympiade hadden bedacht aanwezig.


De antwoorden

Foto Jan Spelier

Foto Jan Spelier

Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaars gaven de opgavemakers uitleg over de oplossing van hun eigen opgave. Direct na de uitleg maakten zij bekend wie de desbetreffende opgave het beste had gemaakt. Xander Lenstra heeft de opdracht over het Orchonschrift het beste gemaakt. Rian Holtrigter was de winnares van het bijzondere Chalcatongo Mixteeks. De opgave over het Nederlands is het beste gemaakt door Nika Engelen. Ook Ojibwe en Tok Pisin zijn aan bod gekomen. Deze opdrachten waren gewonnen door Sander Suverkropp en Kyo Gerrits.

De uitslag
Het is tijd om de vier beste deelnemers bekend te maken. Op de eerste plaats staat Pim Spelier met 51,5 punten. Op de tweede plaats Bente van Kernebeek met 49,3 punten. Op de derde en vierde plaats staan Philippe Frankemölle met 48,4 punten en Thomas Chen met 47,7 punten. Hier vindt u een lijst met en hun score. De taalkunde olympiade was dit jaar ontzettend goed gemaakt met uitzonderlijk hoge scores. Een hele prestatie voor alle deelnemers!

Mysore, India
De vier winnaars gaan dit jaar naar de Internationale Taalkunde Olympiade op 25 t/m 29 juli 2016 in Mysore, India. Adriaan van Doorn, student taalwetenschap aan de Universiteit Leiden, bereidt hen voor door veel opgaven te trainen. Wij wensen het Nederlandse team enorm veel succes!


Laatst Gewijzigd: 09-03-2016