Pre-University College

Wat is het Pre-University College?

Ben jij een enthousiaste leerling die het leuk vindt om meer te doen naast je gewone schoolwerk? Heb jij een brede belangstelling en een onderzoekende geest? Wil je altijd het naadje van de kous weten en ben je niet bang om je grenzen te verleggen? Dan is het Pre-University College (PRE-College) iets voor jou! Dit programma is bedoeld voor leerlingen die meer kunnen en ook meer willen.


Nieuws & agenda

Filmscreening bij PRE: Before the Flood

“I play fictitious characters often solving fictitious problems. I believe mankind has looked at climate change in the same way, as if it were a fiction.” In de National Geographic documentaire Before the Flood stelt Leonardo DiCaprio als U.N. Messenger of Peace dit wegkijkgedrag aan de kaak.


UniPrep: voor en door Marokkaans-Nederlandse toppers

‘Het geeft me écht een boost!’ Gepassioneerd vertelt Hicham Amziab, zesdeklasser op het Lyceum Rotterdam, over zijn deelname aan UniPrep. Voor dit programma, dat deel is van de GameChangers Academy, komen de leerlingen drie maanden lang in het weekend samen in Den Haag of Amsterdam. UniPrep wordt volledig georganiseerd door Marokkaans-Nederlandse studenten en is bedoeld om de overstap van Marokkaans-Nederlandse vwo’ers naar de universiteit makkelijker te maken.