Pre-University College

Wat is het Pre-University College?

Ben jij een enthousiaste leerling die het leuk vindt om meer te doen naast je gewone schoolwerk? Heb jij een brede belangstelling en een onderzoekende geest? Wil je altijd het naadje van de kous weten en ben je niet bang om je grenzen te verleggen? Dan is het Pre-University College (PRE-College) iets voor jou! Dit programma is bedoeld voor leerlingen die meer kunnen en ook meer willen.


Nieuws & agenda

Introductie Design Thinking: creativiteit in de klas

‘Creativity is intelligence having fun.’ Wil jij, in navolging van Einstein, jouw lessen leuker maken door je studenten op een systematische manier creatief te leren denken? Kom dan op vrijdag 13 januari 2017 naar de Oude Sterrewacht in Leiden om de interactieve workshop Introductie Design Thinking te volgen! De cursus is primair voor PRE-docenten en PRE-mentoren bedoeld, maar overige geïnteresseerde docenten zijn ook welkom.


Erasmus+ project brengt Tsjechische en Sloveense leerlingen naar Universiteit Leiden

Met het bezoek van vierenzesting leerlingen uit drie verschillende landen aan de Universiteit Leiden is het Erasmus+ project van de Leidse Aanpak een feit. DeTsjechische, Nederlandse en Sloveense  5 vwo leerlingen en hun docenten namen deel aan een internationale uitwisseling . In een ‘pressure cooker’ van een week gingen ze aan de slag met acht wetenschappelijke thema’s om een start te maken met het vinden van oplossingen in stamcelonderzoek, bij Oost-Europese politieke partijen of binnen het thema geneeskunde en statistiek.