Pre-University College

Wat is het Pre-University College?

Ben jij een enthousiaste leerling die het leuk vindt om meer te doen naast je gewone schoolwerk? Heb jij een brede belangstelling en een onderzoekende geest? Wil je altijd het naadje van de kous weten en ben je niet bang om je grenzen te verleggen? Dan is het Pre-University College (PRE-College) iets voor jou! Dit programma is bedoeld voor leerlingen die meer kunnen en ook meer willen.


Nieuws & agenda

Straight to Eight-conferentie

De organisaties Up with People , Hope XXL en Hogeschool Leiden nodigen jullie op 25 april uit voor een uitdagende dag vol discussies over de Global Development Goals van de Verenigde Naties.


Winnaars Jan Kijne-prijs & ontdekkers van een (exo-)planeet

Als vwo-scholier al een exoplaneet ontdekken? Klinkt als iets voor kindgenieën en Guiness Book of Records-fanaten. PRE’ers Juliëtte Hilhorst en Matthijs Pol  verzekeren me dat dat best meevalt. Voor hun onderzoek voor Blok IV hebben zij door de nieuwste data van de Kepler-telescoop gegrasduind om tot hun verbazing een exoplaneet ontdekken.


Meedoen aan een collecte met PREunion!

In samenwerking met de studentenorganisatie DEAL heeft PREunion dit jaar de eerste maatschappelijke activiteit aan het programma toegevoegd. In de week van 30 april tot en met 7 mei vindt namelijk de collecteweek van DEAL plaats en op 2 mei gaan wij ze helpen! Van 17:00 tot 19:00 zullen wij ook met de collectebus door Leiden gaan. Om 16:30 zullen wij verzamelen aan de centrum kant van Leiden Centraal.