Pre-University College

Wat is het Pre-University College?

Ben jij een enthousiaste leerling die het leuk vindt om meer te doen naast je gewone schoolwerk? Heb jij een brede belangstelling en een onderzoekende geest? Wil je altijd het naadje van de kous weten en ben je niet bang om je grenzen te verleggen? Dan is het Pre-University College (PRE-College) iets voor jou! Dit programma is bedoeld voor leerlingen die meer kunnen en ook meer willen.


Nieuws & agenda

Virtuele realiteit, echte dromen: EscampUniversity in Leiden

‘Juf, dat was toch de Virtual Boy? Echt een faal…’ Slapen is er voor ‘juf’ Donna en ‘meester’ Robert tijdens hun powerpoint over Virtual Reality op deze zaterdagochtend niet bij. Normaal gesproken adviseren Donna en Robert, werkzaam bij de Leidse tech-organisatie Virtual Reality Learning Lab, bedrijven en docenten over de mogelijkheden van ‘VR’. Deze zaterdagochtend geven ze in het Lipsius les aan Haagse kinderen uit groep zes, zeven en acht. Elke zaterdag gaan deze studentjes in spe van 10.00 tot 13.00 naar de EscampUniversity om te leren over de mogelijkheden die de academische wereld hen kan bieden.


Straight to Eight-conferentie

De organisaties Up with People , Hope XXL en Hogeschool Leiden nodigen jullie op 25 april uit voor een uitdagende dag vol discussies over de Global Development Goals van de Verenigde Naties.


Winnaars Jan Kijne-prijs & ontdekkers van een (exo-)planeet

Als vwo-scholier al een exoplaneet ontdekken? Klinkt als iets voor kindgenieën en Guiness Book of Records-fanaten. PRE’ers Juliëtte Hilhorst en Matthijs Pol  verzekeren me dat dat best meevalt. Voor hun onderzoek voor Blok IV hebben zij door de nieuwste data van de Kepler-telescoop gegrasduind om tot hun verbazing een exoplaneet ontdekken.