Frequently Asked Questions

Je hebt een vraag, want wanneer zijn de deadlines voor aanmelden? En wat is nu precies het verschil tussen het Pre-University College en de Pre-University Classes? Hoe zit het met school en absentie? Ook wij weten dat je vragen kunt hebben over het hoe en wat. Daarom hebben we onder andere voor jou de meest gestelde vragen hieronder op een rijtje gezet.

Het Pre-University College is een intensief programma van anderhalf jaar dat onderverdeeld is in vijf blokken. De Pre-University Classes zijn vergelijkbaar met een masterclass van ongeveer acht bijeenkomsten, waar je ingaat op één bepaald wetenschappelijk onderwerp dat jou interesseert.

Wanneer moet ik me aangemeld hebben voor het Pre-University College?

Half juni sluit de aanmelding. Kijk voor meer informatie en de specifieke deadlines bij aanmelding en selectie

De deadline voor het aanmelden voor het Pre-University College 2016 is inmiddels verstreken.  

Wanneer weet ik of ik ben toegelaten tot het Pre-University College?

De tweede helft van september krijg je te horen of je bent toegelaten tot het PRE-College. De colleges starten eind oktober.

Wat zijn de kosten voor deelname aan het Pre-University College?

De kosten voor deelname aan het PRE-College bedragen € 225,- per leerling per jaar. De reiskosten van en naar Leiden zijn voor eigen rekening.

Wat voor gemiddelde moet ik hebben om deel te kunnen nemen aan het PRE-College?

We vragen van een ieder die zich aanmeldt dat hij of zij een 8,0 gemiddeld op zijn/haar rapport staat. Een goede motivatie  en een brede wetenschappelijke interesse tellen daarnaast ook mee.

Ik heb tijdens een van de bijeenkomsten les op school of ik moet een toets maken; kan ik me afmelden?

In principe verwachten we dat je bij alle bijeenkomsten aanwezig bent. Met school is afgesproken dat je gemiste lesuren kunt inhalen (indien nodig) en dat je de toetsen op een ander moment kunt maken. Het Pre-University College heeft altijd voorrang. Jouw PRE-mentor is hiervan op de hoogte en kan je hiermee helpen. Alleen in bijzondere gevallen is absentie geoorloofd.

Laatst Gewijzigd: 05-09-2017