Filmscreening bij PRE: Before the Flood

“I play fictitious characters often solving fictitious problems. I believe mankind has looked at climate change in the same way, as if it were a fiction.” In de National Geographic documentaire Before the Flood stelt Leonardo DiCaprio als U.N. Messenger of Peace dit wegkijkgedrag aan de kaak.

In een grootse expeditie die DiCaprio naar vijf continenten en de Arctische gebieden leidt, spreekt hij allerlei experts: van wereldleiders zoals Ban Ki-Moon tot ondernemers zoals Elon Musk (uitvinder van de Tesla), en van klimaatactivisten tot klimaatsceptici. Hij onderzoekt de relatie tussen de mens en het klimaat. De mens heeft sinds de Industriële Revolutie in de late negentiende eeuw een onevenredig groot beslag gelegd op de natuur. Het gevolg: ontbossing, luchtvervuiling, het opraken van grondstoffen en opwarming van de aardbol. Toch is er hoop: de menselijke impact op de natuur werkt immers twee kanten op. Wat wij hebben aangericht, moeten wij ook ongedaan kunnen maken.


Deze filmvertoning wordt georganiseerd door het Scholieren Filmfestival en is gratis toegankelijk voor alle PRE’ers, PRE-docenten en HA-betrokkenen. Op maandag 6 maart kun je vanaf  16.45 terecht (aanvang film om 17.15) bij de bioscoop Lido (Steenstraat 39). Vergeet je niet aan te melden via het formulier.

Nog niet overtuigd? Bekijk de trailer van Before the Flood!


Laatst Gewijzigd: 24-02-2017