Als Leidse student een minor volgen in Delft of Rotterdam?

De Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam werken nauw met elkaar samen, ook in het onderwijs. De drie universiteiten hebben vanaf 2015 hun minors opengesteld voor elkaars studenten. Net als een studieverblijf in het buitenland verrijkt zo’n minor in Delft of Rotterdam je studie én cv.

Gezamenlijke minoraanbod LEI-TUD-EUR

De drie universiteiten ontwikkelen ook gemeenschappelijke, multidisciplinaire minors, met docenten uit de drie universiteiten. Studenten van verschillende opleidingen werken samen aan multidisciplinaire vraagstukken.
Voor 2016-2017 zijn er twee gezamenlijke minors: Responsible Innovation en Safety, Security and Justice.

 

Promo voor de gezamenlijke minor Safety, Security and Justice

Wat zijn minors?

De meeste bacheloropleidingen van de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam, hebben een major-minorstructuur, met een minorruimte van 15 tot 30 studiepunten (EC). Hierdoor kunnen studenten zich oriënteren buiten de grenzen van de eigen opleiding of zich juist verder specialiseren in de eigen discipline.
Met een goed gekozen minor vullen studenten hun eigen opleiding aan met kennis, inzicht en vaardigheden uit andere disciplines. Ook kunnen ze met een minor voorsorteren voor de master die ze willen volgen na hun bachelor. Misschien wel bij een van de twee partneruniversiteiten.

Kijk op de sites van de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam voor het minoraanbod en meld je aan.


Meer informatie over de samenwerking tussen de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam

Laatst Gewijzigd: 01-02-2017