1 juli | actualiteitencollege over de Griekse eurocrisis

De Griekse eurocrisis ontwikkelt zich van dag tot dag, en domineert de Europese agenda volledig. Te midden van de grote politieke vragen spelen er tal van juridische kwesties. De Faculteit der Rechtsgeleerdheid organiseert hier een actualiteitencollege over.

De crisis ontwikkelt zich van dag tot dag, en domineert de Europese agenda volledig. Staan we “op enkele millimeters van een totale ineenstorting van het Griekse financiële systeem”, zoals de voormalige voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy gisteren zei? En wat betekent de euro-crisis voor het functioneren van de Unie zelf? Te midden van de grote politieke vragen spelen er tal van juridische kwesties. Welke instrumenten hebben hoofdrolspelers als de Europese Raad, de Euro-groep en de ECB tot hun beschikking? Hoe gaat dat nou concreet, als een land “de Euro verlaat”? We betreden onbekend terrein. Maar waar we de komende dagen ook uitkomen: de gevolgen zullen hoe dan ook vérstrekkend zijn.

De bijeenkomst wordt voorgezeten door mr. Nout Wellink en gaat van start met vier korte inleidingen (elk max. 10 minuten):


Daarna zal er gelegenheid zijn voor vragen en discussie. De bijeenkomst staat uiteraard open voor alle medewerkers, studenten en andere geïnteresseerden.


Praktische informatie

datum: woensdagmiddag 1 juli
tijd: aanvang 14:15, einde uiterlijk 15:45
Locatie: Kamerling Onnes Gebouw (Steenschuur 25, Leiden), zaal A144 Lorentzzaal)

Laatst Gewijzigd: 01-07-2015