Woensdag 16 september | Actualiteitencollege over de vluchtelingencrisis

Na de eurocrisis domineert nu de vluchtelingencrisis het nieuws en de politieke agenda. Dagelijks worden we geconfronteerd met beelden van met name Syrische vluchtelingen op drift naar en door Europa. Misschien nog wel meer dan bij de Eurocrisis roept deze crisis vragen op die raken aan het hart van de Europese samenwerking en de normen en waarden waar de Unie voor staat.

Europese vluchtelingencrisis

Net als bij de Eurocrisis, spelen er naast grote politieke vragen ook tal van juridische kwesties. De Faculteit der Rechtsgeleerdheid organiseert hier een actualiteitencollege over. Welke regels gelden er voor de opvang en behandeling van asielzoekers? Wat betekent de huidige crisis voor het gemeenschappelijk Europees asielsysteem? Tegelijkertijd is het goed om ons af te vragen in hoeverre deze crisis uniek is en hoe de Nederlandse samenleving en de universiteit hierop dienen te reageren.


Verschillende invalshoeken

De bijeenkomst wordt voorgezeten door Prof. Rick Lawson, en gaat van start met een aantal korte inleidingen vanuit verschillende invalshoeken (elk max. 10 minuten):

Daarna zal er gelegenheid zijn voor vragen en discussie. De bijeenkomst staat uiteraard open voor alle medewerkers, studenten en andere geïnteresseerden.

Tijd en locatie

Woensdag 16 september van 11-13.00 uur

Grotius zaal, Kamerlingh Onnes Gebouw, Leiden

Laatst Gewijzigd: 15-09-2015